امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 35319 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

عسکری مدرس دانشگاه، عضو هیئت مؤسس مؤسسه رخسار قرآن و مؤسسه فرهنگی و هنری شمیم جوان البرز می‌باشد. همچنین از این نویسنده جوان و انرژیک بیش از صد مدخل در دایره‌المعارف تشیع و مقالات متعددی در نشریه‌های فرهنگی داخل و خارج از کشور منتشر شده است.

با وجود اینکه استان البرز جوان‌ترین و کوچک‌ترین استان کشور است، ولی با تلاش دولتمردان و البرز پژوهان در ردیف استان‌هایی چون تهران، اصفهان، اردبیل، فارس و… دارای روز ملی است.

روز ۲۰ مهرماه به همت بنیاد البرزشناسی و شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز ملی استان البرز انتخاب شده است. فلسفه این روز تلاش برای هویت‌بخشی و دمیدن روح جمعی در کالبد اقوام متنوع و نژادهای متکثر در البرز به منظور زندگی مسالمت‌آمیز و تعالی‌بخش می‌باشد.

دکتر مهراب رجبی رئیس بنیاد البرز شناسی نماد جانوری البرز را عقاب پرطلایی، نماد گیاهی را درخت هشت‌هزار ساله اورس و نشانه تمدنی آن را منطقه باستانی تپه ازبکی بیان می‌کند.

دکتر حسین عسکری (دکترای مدیریت راهبردی دانش) یکی از البرز پژوهان بنام و صاحب سبک در سطح ملی است. وی متولد اول فروردین ۱۳۵۳ در شهر نظرآباد کرج اصالتاً #زنجانی بوده و از وی تاکنون هفت عنوان کتاب (کتابشناسی ساوجبلاغ، نقد دل، بیداری دشت کهن، علمای مجاهد استان البرز، دشتی به وسعت تاریخ، کهن دشت و روستای ایستا) به زیور چاپ آراسته شده است.

عسکری مدرس دانشگاه، عضو هیئت مؤسس مؤسسه رخسار قرآن و مؤسسه فرهنگی و هنری شمیم جوان البرز می‌باشد. همچنین از این نویسنده جوان و انرژیک بیش از صد مدخل در دایره‌المعارف تشیع و مقالات متعددی در نشریه‌های فرهنگی داخل و خارج از کشور منتشر شده است.

یکی از فعالیت‌های درخور دکتر عسکری راه‌اندازی وبلاگ‌های البرز پژوهی، ساوجبلاغ پژوهی و واکاوی روستای اسرارآمیز ایستای طالقان با میلیون‌ها بازدید کننده می‌باشد. یادآوری این نکته خالی از لطف نخواهد بود که در سال ۸۹ همزمان با استان شدن البرز، شهرستان ساوجبلاغ به سه شهرستان ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان تقسیم گردید. لذا وبلاگ “ساوجبلاغ پژوهی” در واقع در برگیرنده این سه شهرستان می‌باشد.

در این مجال دو عنوان از کتب این نویسنده پرکار، محجوب و دوست داشتنی را تورق می‌کنیم:

کتاب گرانسنگ “دشتی به وسعت تاریخ ” نگاهی جامع و عالمانه به شهرستان نظرآباد می‌باشد.

این کتاب تحقیقی ۵۷۰ صفحه ای با مقدمه دکتر ناصر تکمیل همایون و دکتر یوسف مجیدزاده در بهار ۱۳۸۶ در شمارگان ۲۱۰۰ در تهران منتشر شده است.

کتاب دشتی به وسعت تاریخ دارای شش فصل (اوضاع جغرافیایی و طبیعی، اقتصادی اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، آثار باستانی و چهره‌های ماندگار) همراه با سخن پایانی، تصاویر مربوطه، کتابنامه، نمایه اشخاص و مکان‌ها و چکیده انگلیسی می‌باشد.

نویسنده در دیباچه می‌گوید: “آنچه در این کتاب مورد پژوهش قرار گرفته، همه ابعاد نظر آباد است. از همان ابتدا که مزرعه‌ای بزرگ بوده، تا تبدیل آن به روستایی کوچک، و بعد رشد آن به عنوان یکی از شهرهای مهم استان تهران (البرز کنونی) است. با مطالعه این کتاب توان داوری دقیق و بی‌طرفانه درباره غالب ابعاد این شهرستان حاصل می‌شود.

 

 

به همت عالی اهالی، همیشه پرورش مقدم بر آموزش بوده و جوانانی دین‌باور و خدایاور تربیت کرده‌اند.

توسعه نظرآباد با صنعت گره خورده و نقطه شروع آن تولد کارخانه پارچه‌بافی مقدم است.”

عسگری در پایان دیباچه هدف از انتشار مجموعه را، شناخت امکانات و استعدادهای بالقوه و بالفعل شهرستان تازه تأسیس نظرآباد در ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی برای معرفی در سطوح استانی و ملی بیان می‌کند.

به دلیل اهمیت تپه باستانی ۹۰۰۰ ساله ازبکی که خشتی از آن توسط #سید_محمد_خاتمی مبتکر گفتگوی تمدن‌ها در صحن بین‌الملل رونمایی گردید و همچنین نقش بی‌بدیل دو تن از مشاهیر معاصر ایران دکتر #محمد_مصدق و #آیت‌اله_طالقانی نگاه ویژه‌ای در کتاب به این سه مقوله مهم صورت گرفته است. کتاب یاد شده از کتب مرجع بوده در چاپهای بعدی تعمیق خواهد یافت.

یکی دیگر از آثار تحقیقی دکتر عسکری کتاب «روستای ایستا: پژوهشی درباره اهل توقف در طالقان» می‌باشد.

“این کتاب نخستین پژوهش درباره طایفه تجددگریز ساکن در منطقه طالقان است که بر تقلید از میرزا صادق مجتهد تبریزی (از عالمان دوره مشروطیت) باقی مانده‌اند و با الهام از آرای فقهی او روستایی سنتی و ایستا در طالقان سامان داده‌اند.

آنان شیعه اثنی‌عشری هستند که بر زندگی ۲۰۰ سال پیش ایرانیان توقف کرده‌اند. همچنین شناسنامه ندارند و از امکانات رفاهی جدید مانند آب لوله کشی، گاز، برق، تلفن، مطبوعات، رادیو و تلویزیون، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و یارانه استفاده نمی‌کنند.

یادآوری می‌شود میرزا صادق مجتهد تبریزی (متوفای ۱۳۱۱ خورشیدی) از فقیهانی است که در هر دو حیطه نظر و عمل بر طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاوردهایش فراوان تأکید می‌کرد و تا پایان عمر بر عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا می‌داد و از مخالفان سرسخت مشروطیت بود.”

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top