امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 38460 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت: کاروا‌نسرای ینگی امام از مهم‌ترین و بزرگترین کاروانسراهای دوره صفوی در مسیر جاده ابریشم می‌باشد. به دلیل شاخص بودن این کاروانسرا سایر کاروانسراهای مهمی که قابلیت ثبت جهانی را دارند با محوریت کاروانسرای ینگی امام در قالب یک پرونده در حال پیگیری برای ثبت جهانی می‌باشد.

? آخرین خبر از “سند و توافقات احتمالی میراث با مالک تپه باستانی ازبکی” چیست؟ آیا مجوز پایگاه ملی برای تپه ازبکی اخذ شده است؟ آیا این مجموعه قابلیت ثبت جهانی را دارد؟ خصوصا اینکه تپه ازبکی ظاهرا ده سال سهمیه پایگاه جهانی را با خود یدک می‌کشد.

✅ خوشبختانه تپه باستانی ازبکی در فهرست آثار ملی ثبت شده و ۱۸ هکتار از عرصه تپه با توافق با آقای خراسانی مالک مجموعه آزادسازی شده و برای آزادسازی الباقی حریم درجه ۱ و ۲ با کاربری فضای سبز نیز در حال رایزنی با مالک در جهت واگذاری مابقی حریم تپه به شرط زمین معوض هستیم.

? آیا کاروانسرای تاریخی ینگی امام در لیست ثبت جهانی کاروانسراهای ایران گنجانده شده است؟ آخرین اخبار در این خصوص چیست؟ مرمت این کاروانسرا کی به پایان خواهد رسید؟

✅ در خصوص کاروا‌نسرای ینگی امام نیز باید عارض شوم که این کاروانسرا از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کاروانسراهای دوره صفوی در مسیر جاده ابریشم می‌باشد. به دلیل شاخص بودن این کاروانسرا سایر کاروانسراهای مهمی که قابلیت ثبت جهانی را دارند با محوریت کاروانسرای ینگی امام در قالب یک پرونده در حال پیگیری برای ثبت جهانی می‌باشد.

 

 

? طرح جامع گردشگری جداگانه شهرستان‌ها در چه مرحله‌ای قرار دارد؟ آیا این طرح در کارگروه گردشگری استان مصوب شده است؟

✅ طرح جامع گردشگری استان با مشارکت و قرارداد با یک شرکت ذیصلاح آماده ارائه می‌باشد ولی متأسفانه هنوز تدوین سازوکارهای لازم برای توسعه گردشگری استان مصوبه کارگروه گردشگری استان را اخذ نکرده است.

با توجه به وقفه حاصل شده کرونایی باید این طرح به روزرسانی شده و با توجه به شرایط جدید آپدیت گردد.

در ضمن شهرستان‌ها نیازمند طرح جامع گردشگری مجزا نبوده و طرح یاد شده یکپارچه مشمول کل استان البرز به تفکیک شهرستان‌هاست.

? موانع پیش روی ثبت روز فرهنگی شهرستان نظرآباد (۲۰ شهریور) چیست؟ چرا علی‌رغم یکساله شدن طرح هنوز شورای فرهنگ عمومی نظرآباد هیچ اقدام مثبتی در جهت مصوب کردن آن برنداشته است؟

✅ در ارتباط با روز فرهنگی شهرستان نظرآباد نیز ما مدافع روز پیشنهادی ۲۰ شهریور مقارن با استارت کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه باستانی ازبکی توسط پروفسور مجیدزاده هستیم. این روز نه تنها برای نظرآباد بلکه برای استان به شدت مهم است، منتها این مسئله ابتدا باید در شورای فرهنگ عمومی این شهرستان مصوب گردد و البته فعلا همه جلسات تحت‌الشعاع کرونا هستند.

? موانع عدم ثبت خانه آیت‌الله طالقانی و آیت‌الله نجم‌آبادی و… چیست؟

✅ در خصوص منزل آیت‌الله طالقانی ثبت ملی این اثر فرهنگی صورت گرفته است و مرمت بنا مستلزم عقد قرارداد و تفاهمات با فرزندان آیت‌الله طالقانی می‌باشد. فرزندان مرحوم مایلند با سلیقه و ابتکار خود بنا را مرمت نمایند. این مسئله با توافق اداره کل میراث فرهنگی و وراث با رعایت پروتکل‌های مرمتی میراث بلامانع بوده و طرح مرمت شامل شرح خدمات در قالب تفاهم‌نامه آماده عقد قرارداد دوطرفه می‌باشد.

? میزان و نوع همکاری مدیریت عالی استان و سایر نهادهای مرتبط با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به چه شکلی است؟

✅ ارتباط اداره کل میراث فرهنگی با تمام دستگاه‌های مرتبط روان و حسنه بوده و مدیریت عالی استان همواره حامی برنامه‌های ماست. دکتر شهبازی در هفته صنایع دستی شخصا در نمایشگاه‌ها حاضر بودند، همچنین ارتباط با امام جمعه محترم نیز عالی بوده و ما همیشه از منویات معظم له در حوزه‌های فرهنگی بهره‌مند هستیم.

 

 

 

 

رضا قاسمپور
گفت و گو و تنظیم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top