کتاب “روستازادگان دانشمند” در شهرستان نظرآباد رونمایی شد.
✍️ رضا قاسمپور
احتمالا شما هم با من همدل باشید که برخی سورند و سرور، انرژی بخشند و مثبت اندیش، مهربانند و بی توقع، متبسم اند و متعهد،تحول گرا هستند و انتقاد پذیر، چندبعدی اند و دور اندیش و… یکی از دوستان پرشور و شرر “ایران کوچک” که واجد چنین اوصافی است دکتر “حسین عسکری” نویسنده و البرز پژوه نامی، مرد روزهای سخت و یخبندان عاطفه هاست.
روز فرهنگی نجم آباد…
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ در رکاب سه تن از دوستان جان به قصد شرکت در مراسم رونمایی کتاب فاخر روستازادگان دانشمند راهی روستای نجم آباد شهرستان نظرآباد میشویم.
سالن ورزشی نجماباد مملو از جمعیت مشتاق بوده و ما به خاطر تاخیر زمانی، لابهلای دانشآموزان پرجنب و جوش و انرژیک حاضر در مراسم آرام میگیریم. مجری مراسم در حال اجرای برنامه است. راستش حجم و کیفیت میهمانان حاضر در مراسم تناسبی با اجرای برنامه در یک روستای کویری ندارد. بدون شک امروز یکی از بهترین روزهای فرهنگی نجمآباد تورق میشود.
شناسنامه ساوجبلاغ بزرگ…
میهمانان گرانسنگی از استانهای تهران، البرز، قزوین، زنجان و… را اگر به مسئولین سیاسی و فرهنگی اجتماعی، مذهبی و اهل رسانه و خبر استان گره بزنیم بیش از صد میهمان سراپاگوش زینت بخش مراسمند.
از امام جمعه و فرماندار تا مدیران کل فرهنگی اجتماعی، از نویسندگان و اساتید ملی تا اصحاب رسانه و قلم و علم. سخنرانان یکی پس از دیگری روی سن بالا و پایین میشوند به قول شاعر: هرکسی نغمه خود خوانده و نوبت به دیگری میدهد.
کتاب روستازادگان دانشمند را با ولع تمام بلعیدهام و آماده سخنرانی در خصوص این کتاب به غایت ارزشمندم.
متاسفانه به خاطر تلاقی برنامه با جلسه موسسه فرهنگی هنری اشراق البرز مجبور به ترک جلسه بدون خداحافظی از میزبان مهربان، دکتر حسین عسکری (شناسنامه ساوجبلاغ بزرگ) هستم.
روستازادگان دانشمند و باقی قضایا
کتاب ۴۰۰ صفحه ای روستازادگان دانشمند متولد ۱۴۰۱ با تیراژ ۶۰۰ و کیفیت عالی بوده و اثر ارزشمند، پژوهشیِ آکنده از مطالب مستند و تصاویر بکر و دست اول است. علاوه بر مولف، دکتر نجمآبادی و دکتر ملاصالحی مقدمه های جداگانه و عالمانهای نگاشته و بر وزانت اثر افزودهاند. در مجموع کتاب از ۴۵ روستازاده دانشمند نجمآبادی پرده برداشته و البته ستون خیمه کتاب بر قامت سترگ “آیت اله حاج شیخ هادی نجم آبادی” فقیه نواندیش، ازادی خواه، قرآن پژوه و از علمای عقلگرای معاصر سیدجمال اسدآبادی است.
شیخ هادی نجمآبادی و ایتآله طالقانی گلیردی به نوعی قرینه همدیگر در دو شهرستان ترک نشین نظراباد و تات نشین طالقان هستند.
یکی از ویژگیهای مثبت و بارز کتاب روستازادگان …عبور از مرزهای کاذب تعصب و تحجر و پرداخت واقع بینانه به شخصیتها و رویدادهای منطقه بدون عینک مهالود سیاسی و جناحی است.
موسیقی غنایی…
ارائه دو درخت واره(شجرهنامه) از خاندانهای اصیل نجمآباد در کنار تصاویر بکر و دست اول از طبیعت، شخصیتها، حوادث،میراث فرهنگی و رویدادهای دور و نزدیک این سامان نیز بر غنا و جذابیتهای کتاب افزوده است.
معرفی شخصیتهای ممتازی چون: سیفالدین نجمابادی (پاسدار ادب در المان) استاد میرزاعلی اکبر خان نجمابادی (شاگرد سبک البرزی کمال الملک)، نخستین خواهران مامای ایران (نجمابادی) دکتر محمدعلی نجمابادی (پزشک نامدار)، فقیه الملک (حافظ قران، مدرس زبانهای انگلیسی، روسی، ترکی و فرانسه)، میرزا تقی ساوجبلاغی (دبیر اعلم)، استاد حسن اعتمادی (موسیقیدان و اهنگساز)، غلامرضا دبیران (شاعر و نویسنده) دکتر حکیمه دبیران و… همه و همه از المانهای مثبت کتابند.
گزارش را با نقل قولی از آیت اله شیخهادی نجمآبادی در جواب چیستی موسیقی غنایی به پایان میبریم.
“وقتی که کفگیر ثروتمند به دیگ بخورد و صدای آن به گوش همسایه فقیرش برسد این غناست.”
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.