امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06

دکتر مهراب رجبی البرز پژوه گفت: آنچه گفته شده است، غیر واقعی بوده و قدری به افسانه می زند. هفت برادران، در جاده چالوس/ البرز، بعد از روستای ولی آباد و قبل از روستای کلارک، عارضه ای کاملا طبیعی بوده که در مسیر جاده واقع شده است

به گزارش کرج رسا، طی روزهای اخیر ویدئویی در فضای مجازی باز نشر شده و در آن نحوه شکل گیری منطقه “هفت برادران” را به این گونه نقل می کند؛

برای محلی به نام‌ “هفت برادران” در جاده چالوس، داستانی نقل می کنند. داستان برای وقتی هست که هنگام ساخت جاده، عده ای از کارگران در دره سقوط می کنند که بینشان ۷ تا برادر بوده⁣ و به یادشان صخره هایی را به ۷ قسمت برش دادند تا نمادشان باشد و از آن زمان، اسم آن منطقه شده هفت برادران !!!

 

منطقه هفت برادران

 

از همین رو “ملیحه مومن پور” سردبیر فرهنگی کرج رسا این موضوع را از “دکتر مهراب رجبی (نویسنده و البرز پژوه)” جویا شد که پاسخ این البرز پژوه در ادامه می آید.

 

دکتر مهراب رجبی البرز پژوه

دکتر مهراب رجبی البرز پژوه

 

دکتر رجبی گفت: آنچه گفته شده است، غیر واقعی بوده و قدری به افسانه می زند. هفت برادران، در جاده چالوس/ البرز، بعد از روستای ولی آباد و قبل از روستای کلارک، عارضه ای کاملا طبیعی بوده که در مسیر جاده واقع شده است. البته نقش سازنده و هنرمندانه کارگران عزیز میهنم – خصوصا بومیان منطقه – و همچنین دقت و مهارت مهندسان و معماران کشور در تراشیدن و شکل دادن صخره و بند، و آراستن و شکل دادن مسیر، و خلق این زیبایی و شکوه نقش موثر داشته است.

وی افزود: البته در قسمت جنوبی مسیر – به سوی سیاه بیشه – پیکر یکی از تکنسین های شاغل که به هنگام انفجار کوه فوت کرده بودند، دفن شده است و بنده به اتفاق مرحوم پدرم که جناب ایشان نیز از جمله فعالان در امر ساختمان و راهسازی بوده و به مانند شمار دیگری از مردان پولادین و با انگیزه و دارای پشتکار منطقه در احداث این جاده زیبا نقش داشتند، در زمان کودکی از این مقبره ساده و به غایت معنا گرا، باز دید و دعا خوانده بودم.

مگر صاحبدلی روزی ز رحمت
کند در حق درویشان دعایی.

پیکر پاک کارگری دیگر نیز در ضلع جنوبی تونل هفت – منتها الیه دریا چه سد کرج –  خاک سپرده شده بود.

نامشان زمزمه نیم شب مستان باد
تا نگویند که از یاد فراموشانند.

از نقش اعدادی همچون؛ چهار، هفت و چهل و… نیز نباید در جاینام شناسی ایران و جهان غافل بود.

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

 

 

گفت و گو: ملیحه مومن پور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top