امروز: شنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 25 جماد أول 1447 | 2025-11-15

به گفته جمالی، واکسیناسیون منظم هر چهار ماه در واحدهای صنعتی و هر شش ماه در واحدهای سنتی ادامه دارد و خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از تب برفکی در گله‌های استان مشاهده نشده است.

به گزارش کرج رسا، دکتر علیرضا جمالی، مدیرکل دامپزشکی استان البرز، در نشست خبری روز چهارشنبه از اجرای موفق طرح واکسیناسیون اضطراری علیه سویه جدید ویروس تب برفکی خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۲۱۰ هزار دز واکسن در دامداری‌های صنعتی و سنتی استان تزریق شده است.

به گفته وی، از این میزان، ۱۰۴ هزار دز واکسن اولیه در دامداری‌های صنعتی و بیش از ۱۹ هزار دز نیز در دامداری‌های سنتی تزریق شده تا پیش از هرگونه گسترش احتمالی بیماری، دام‌های استان ایمن شوند.

جمالی با اشاره به ورود سویه جدید بیماری و سرعت انتشار آن اظهار داشت: «از تیرماه امسال با دستور سازمان دامپزشکی کشور، واکسن‌های اضطراری از مرز ترکیه وارد و در کمتر از ۲۴ ساعت بین استان‌ها توزیع شد. در البرز نیز طی ۷۲ ساعت، واکسیناسیون در تمام واحدهای صنعتی انجام و بیش از ۹۰ درصد دام‌ها ایمن‌سازی شدند.»

 

 

وی ادامه داد: مرحله دوم واکسیناسیون در شعاع‌های ۳، ۵ و ۱۰ کیلومتری مناطق پرخطر و در روستاهای پرجمعیت از جمله نظرآباد و سید جمال‌الدین اجرا و بیش از ۱۹ هزار دام به‌صورت رایگان واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی البرز با اشاره به استقرار تیم‌های مراقبت فعال در سراسر استان گفت: «هرگونه نشانه مشکوک ظرف ۲۴ ساعت نمونه‌گیری و به سازمان دامپزشکی کشور ارسال می‌شود. همچنین در صورت گزارش تلفات، گروه‌های تخصصی فوراً اعزام و وضعیت واکسیناسیون بررسی می‌شود.»

به گفته جمالی، واکسیناسیون منظم هر چهار ماه در واحدهای صنعتی و هر شش ماه در واحدهای سنتی ادامه دارد و خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از تب برفکی در گله‌های استان مشاهده نشده است.

وی در پایان تأکید کرد: «تجربه واکسیناسیون اضطراری در البرز نشان داد که برنامه‌ریزی دقیق، تأمین سریع واکسن و نظارت مستمر می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان از بروز بحران جلوگیری کند و سلامت دام‌های استان را تضمین نماید.

 

 

گزارش: فاطمه محمدبیکی

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top