امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 30816 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۱۸ |
1120 بازدید
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

سرکه یک فراورده است طبیعی که برای مصارف مختلف از آن استفاده می‌شود مانند خوراکی و پزشکی و پاک کنندگی. در ادامه با روش فوری و آسان تهیه سرکه سیب آشنا می‌شوید.

به گزارش کرج رسا، کمتر کسی است که با خواص بی‌نظیر سرکه سیب آشنا نباشد. چه خوب است که این معجون لاغری را خودتان در منزل درست کنید و از فواید سرکه سیب خانگی بهره ببرید.

 

 

 

 

 

 

مواد لازم

سیب درختی (هر نوع سیبی که باشد فرقی ندارد)

شکر برای هر ۱۰ کیلو سیب نیم‌کیلو

آب بدون کلر و تصفیه شده که جوشیده و سرد شده باشد (آب معدنی)

 

سیب

 

طرز تهیه

ابتدا سیب را خرد کنید. فقط چوب سر سیب دور ریخته شود. بقیه قسمت‌ها بماند مشکلی ندارد.

سیب‌های خرد شده را داخل دبه بریزید، شکر ریخته و به قدری آب بریزید که روی سیب‌ها را بپوشانید.

درِ دبه را نیمه‌باز بگذارید تا هوا داخلش جریان داشته باشد و مانع کپک زدنش شود.

دبه را در محلی گرم بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه بگذارید. اگر آفتاب باشد هم زود ترش می‌شود و هم کرم نمی‌زند.

بعد از ۳ تا ۷ روز مگس سرکه جذب بوی میوه شده و درون سرکه تخم‌گذاری می‌کند. این امر باعث ترش و تیز شدن سرکه می‌شود.

مگس سرکه برای تهیه سرکه مفید است. ضمنا باید یک‌چهارم دبه خالی باشد.

بعد از ۵۰-۴۰ روز صاف کرده و سرکه را جدا کنید.

 

سرکه سیب

 

► نکات مهم در تهیه سرکه سیب خانگی

۱- سیب‌های باکیفیت انتخاب کنید، چون در طعم سرکه موثر است.

۲- از ترکیب سیب‌های مختلف استفاده کنید.

۳- هرچه سیب‌ها رسیده‌تر و شیرین‌تر باشند، سرکه بهتری خواهید داشت.

۴- حتما قبل از خرد کردن سیب‌ها، آنها را در آب سرد بشویید.

۵- هرچه سیب بیشتری بردارید سرکه بیشتری خواهید داشت، اما برای اولین بار بهتر است با ۳ سیب امتحان کنید.

۶- اگر از سیب ارگانیک استفاده می‌کنید، لازم نیست هسته و چوبش را جدا کنید.

۷- سیب‌ها را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید تا سریع‌تر تخمیر شوند.

۸- برای تهیه سرکه هرگز از ظرف فلزی استفاده نکنید. شیشه تمیز و استریل بهترین ظرف است.

۹- مقدار آبی که روی سیب می‌ریزید به اندازه‌ای باشد که سطح سیب را بپوشاند.

۱۰- اگر آب سطح سیب را نگیرد ممکن است سرکه پوسیده و خراب شود. آب زیاد هم نریزید که سرکه رقیق شود.

۱۱- برای هر سیب یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر کافی است.

۱۲- در شیشه را با پارچه تمیز پنبه‌ای بپوشانید.

۱۳- مخلوط را یک یا دو بار در روز با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن مخلوط به فرایند تخمیر و همچنین جابه‌جایی سیب در شیشه کمک می‌کند.

۱۴- بعد از یکی‌دو هفته وقتی همه سیب‌ها به ته شیشه بروند، فرایند تخمیر انجام شده است.

۱۵- مخلوط را از صافی پارچه‌ای تمیز رد کرده، داخل شیشه‌ای بریزید و رویش را با پارچه بپوشانید.

۱۶- به مدت ۳ تا ۶ هفته بگذارید تخمیر شود و هر چند روز یک‌بار هم بزنید.

 

 

منبع: همشهری

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top