امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 6035 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

دانشمندان به منظور تهیه یک قهوه ایده‌ آل دست به دامن دنیای ریاضیات شدند و موفق شدند یک فرمول مناسب برای دم کردن یک فنجان قهوه عالی استخراج کنند.

به گزارش کرج رسا، ایسنا به نقل از نیو اطلس نوشت: آیا یک فنجان قهوه لذت بخش‌تر می‌تواند برای محیط زیست هم بهتر باشد؟ گروهی از دانشمندان دانشگاه اورگان (Oregon) یک مدل ریاضی برای آنچه که می‌گویند یک روش ایده آل برای دم کردن قهوه است، ایجاد کنند. آنها ادعا می‌کنند که این رویکرد می‌تواند باریستاها را به سمت تهیه یک قهوه اسپرسوی بهشتی یکی بعد از دیگری و با استفاده از حدود یک چهارم دانه قهوه کمتر سوق دهد.

این گروه تحقیقاتی متشکل از شیمی‌دانان، ریاضی‌دانان، دانشمندان مواد و علاقه‌مندان به قهوه از پنج کشور گردهم آمدند و با کمک هم، پیمانه استاندارد ۲۰ گرمی قهوه را که معمولاً توسط تهیه‌کنندگان اسپرسو در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا ببینند آیا راهی وجود دارد که بتواند این روند را بهینه سازی کند.

این به معنای نگاه کردن به اندازه پیمانه، میزان آسیاب شدن دانه‌های قهوه، فشار آب ایجاد شده توسط دستگاه اسپرسوساز در هنگام پمپاژ آب، سرعت جریان و میزان دانه‌های موجود در هر نوع آب است. محققان با تکیه بر الکتروشیمی برای مشاهده چگونگی انحلال کافئین و سایر مولکول‌ها یک مدل ریاضی ساختند که به آنها امکان پیش‌بینی و آزمایش معیارهای روش‌های مختلف دم کردن قهوه را داد.

این گروه از طریق تجزیه و تحلیل خود، بازده استخراج روش‌های مختلف دم کردن قهوه را محاسبه کرد که به درصد استفاده از قهوه جامد در آب اشاره دارد. در نهایت محققان دریافتند که استفاده کمتر از قهوه در واقع منجر به بازده بالاتر می‌شود.

“کریستوفر هندون” شیمی‌ دان دانشگاه اورگان می‌گوید: تأثیر واقعی این مطالعه این است که با استفاده کمتر از قهوه می‌توان فنجان‌ های قهوه بیشتر و خوش‌ طعم‌ تری تولید کرد. اگر به جای ۲۰ گرم قهوه از ۱۵ گرم استفاده کنید و دانه‌های قهوه خود را درشت خرد کنید، به یک فنجان قهوه می‌رسید که بسیار سریع آماده می‌شود و طعمی بسیار عالی هم دارد. این فرآیند به جای اینکه ۲۵ ثانیه طول بکشد، می‌تواند در هفت تا ۱۴ ثانیه اجرا شود، اما شما در پایان طعم بهتری از دانه‌ های قهوه استخراج می‌کنید.

دانشمندان می‌گویند کاهش ۲۵ درصدی در مصرف قهوه باعث می‌شود علاوه بر فواید زیست محیطی، کافه‌های آمریکا مجموعا سالانه ۱.۱ میلیارد دلار در هزینه خود صرفه‌ جویی کنند.

“هندون” می‌گوید: ما می‌خواهیم استخراج طعم بیشتری از قهوه داشته باشیم تا در هزینه‌ها صرفه جویی کنیم و به محیط زیست کمک کنیم، اما در کنار آن می‌خواهیم به یک فنجان قهوه خوشمزه برسیم، نه اینکه یک فنجان قهوه سوخته یا خیلی تلخ درست کنیم. روش ابداعی ما به ما اجازه می‌دهد تا این کار را به راحتی انجام دهیم.

این تحقیق در مجله Matter منتشر شده است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top