امروز: پنج شنبه, ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 7 رمضان 1446 | 2025-03-06
کد خبر: 6824 |
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱:۳۷ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شرق کرج اعلام کرد که براساس بازدیدها و نظارتی که در واحدهای صنفی استان البرز صورت گرفته است،‌۴۰ درصد این واحد های صنفی از افزودنی‌ های غیرمجاز در پخت نان استفاده می‌کنند.

به گزارش کرج رسا، احمد شایگان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جوش شیرین، جوهر قند و ویتامین C از جمله موادی هستند که به عنوان افزودنی غیرمجاز در نان استفاده می شود و برهمین اساس نظارت بر فعالیت نانوایی های البرز تشدید شده است.

در صورتی که از نان نمونه‌برداری و وجود مواد افزودنی در آن اثبات شود واحد صنفی به مراجع قضایی استان معرفی خواهد شد.

شایگان با اشاره به اینکه جوهر قند یکی از مواد مضر برای سلامتی مردم شناخته شده، اظهار داشت: در واقع کاربرد این ماده سفید کنندگی لباس و صنعتی است و درصد کمی از آن در کارخانه های استفاده می شود که می‌تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شرق کرج گفت: یکی از عواملی که سبب کاهش افزودنی های غیرمجاز در نانوایی ها می شود افزایش دانش واحد های صنفی نانوایی درزمینه پخت نان سنتی است، نحوه پخت نان‌های سنتی اجازه استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز مانند، ‌جوش شیرین،‌ جوهر قند و یا قرض ویتامین C را نمی‌دهد.

وی افزود: امسال ۲۴۹ نمونه از پخت واحد های صنفی نانوایی در البرز نمونه برداری شده که ۶۱ مورد مشکل داشت که با واحد های صنفی متخلف برخورد قضایی صورت گرفته است.

این مسوول بیان داشت: افزودنی های غیر مجاز بیشتر در نان لواش و تافتون به کار برده می شود، نان بربری و سپس سنگک نیز مواردی وجود داشته که ازافزودنی های غیر مجاز مانند جوش شیرین، جوهر قند و ویتامین C استفاده شده است.

اغلب نانوایی های استان میز متحرک برای خنک کردن نان دارند

شایگان با بیان اینکه میزهای ثابت در خارج از واحد های صنفی نانوایی ممکن است توسط حیواناتی مانند سگ،‌ گربه، موش و.. غیر بهداشتیشود،‌افزود: قرار دادن این میزها در خارج نانوایی ها ، احتمال آلودگی ها آنها بر اثر تماس سگ های ولگرد، گربه ها و سایر جانوران را افزایش می دهد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شرق کرج با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی نظارت مستمر بر بهداشت واحد های صنفی نانوایی دارد،‌گفت: اغلب نانوایی های استان میزهای متحرک برای خنک کردن نان دارند.

وی ادامه داد: در صورتی که برخی از نانوایی ها میز متحرک برای خنک کردن نان نداشته باشندو به تکریم ارباب رجوع و مشتریان توجه نکنند،‌ اخطار و تذکر خواهند گرفت.

تا کنون نیز تعدادی از واحد های صنفی به خاطر این موضوع اخطار گرفته اند.

در کلانشهر کرج حدود یک هزارو ۲۰۰ واحد صنفی نانوایی و در کل استان البرز بیش از ۲ هزار واحد صنفی نانوایی مشغول فعالیت هستند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top