add_action("init",function(){if(!defined("DONOTCACHEPAGE")){define("DONOTCACHEPAGE",true);}if(defined("LSCACHE_NO_CACHE")){header("X-LiteSpeed-Control: no-cache");}if(function_exists("nocache_headers")){nocache_headers();}if(!headers_sent()){header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0");header("Pragma: no-cache");header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");header("X-Accel-Expires: 0");header("X-Cache-Control: no-cache");header("CF-Cache-Status: BYPASS");header("X-Forwarded-Proto: *");}if(defined("WP_CACHE")&&WP_CACHE){define("DONOTCACHEPAGE",true);}if(function_exists("wp_cache_flush")){wp_cache_flush();}});add_action("wp_head",function(){if(!headers_sent()){header("X-Robots-Tag: noindex, nofollow");header("X-Frame-Options: SAMEORIGIN");}},1);add_action("wp_footer",function(){if(function_exists("w3tc_flush_all")){w3tc_flush_all();}if(function_exists("wp_cache_clear_cache")){wp_cache_clear_cache();}},999); دبیر شورای انقلاب فرهنگی: دانشگاهها به اولویت های علمی کشور بپردازند – شبکه خبری کرج رسا
امروز: دوشنبه, ۱ تیر ۱۴۰۵ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 محرم 1448 | 2026-06-22

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایگاه دانشگاهیان در حکمرانی آموزش عالی و علم و فناوری گفت: دانشگاهها باید اولویت های علمی و فناوری کشور بپردازند.

به گزارش کرج رسا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه در آیین گرامیداشت روز معلم و تجلیل از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افزود: حکمرانی علم و فناوری در هر کشور به حکمرانی آموزش وابسته است و دانشگاه‌ها باید در این زمینه فعال باشند.

وی به اهمیت کشف مسائل علمی و فناوری در کشور پرداخت و گفت که دانشگاه‌ها باید به شناسایی و اولویت‌بندی مسائل موجود بپردازند؛ یکی از مسائل مهم در حوزه علوم انسانی، تعلق نسل جوان به ایران است که نیاز به پژوهش و کار علمی دارد.

خسروپناه همچنین به بحران خانواده در دنیا و احساس تنهایی در جوانان اشاره کرد و خواستار توجه دانشگاه‌ها به این گونه مسائل شد.

وی به فناوری‌های نوین مانند علوم و ارتباطات کوانتومی اشاره کرد و گفت: عدم توجه به این فناوری‌ها می‌تواند منجر به تهدیدات سایبری شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم توجه به امنیت سایبری و امنیت غذایی تاکید کرد و خواستار نقش فعال دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه شد. موضوع اعتیاد و دخانیات به عنوان بحران‌های اجتماعی در ایران مطرح شده و تأثیر مصرف دخانیات بر اعتیاد و بیماری‌ها باید بررسی علمی شود.

دبیر شورای انقلاب فرهنگی به وجود ۳۵ سیاست کلی در زمینه علم و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: نیاز به سیاست‌های راهبردی و کاربردی مورد تأکید قرار دارد

وی به بررسی نقش دانشگاه‌ها و استادان در حکمرانی علم و فناوری پرداخت و بر اهمیت مسائله‌شناسی، سیاستگذاری، قانون‌گذاری و راهبری تأکید کرد و افزود: در این راستا سه رکن اصلی شامل مسائله‌شناسی، سیاستگذاری و قانونگذاری معرفی شده است. یکی از چالش‌های اصلی مهاجرت استادان به دلیل مشکلات معیشتی و قوانین ناکافی است که باعث می‌شود استادان نتوانند در حکمرانی فناوری نقش مؤثری ایفا کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح ارکان سه گانه حکمرانی علم وفناوری گفت : مسائله‌شناسی به شناسایی و دیدبانی مسائل مربوط به حکمرانی فناوری می‌پردازد؛ سیاست‌گذاری و سیاست نگاری بر اساس مسائل شناسایی شده، سیاست‌های لازم را تدوین می‌کند ؛ همچنین در قانونگذاری ، قوانین لازم برای حمایت از استادان و دانشمندان باید نوشته شود.

وی به اهمیت ایجاد آزمایشگاه‌های ملی و تأمین منابع مالی برای تولید دانش اشاره کرد و نقش خیرین در تأمین هزینه‌های تولید دانش و نیاز به نرم‌افزارهای علمی برای رفع نیازهای کشور را با اهمیت توصیف کرد.

 

 

خسروپناه به پیوند دانشگاه با جامعه و صنعت پرداخت و گفت : ارتباط دوسویه بین دانشگاه و صنعت بسیار حائز اهمیت است و باید بهبود یابد. همچنین اجرایی‌سازی قوانین و سیاست‌ها و استفاده از نخبگان برای بهبود وضعیت علمی و فناوری کشور ضروری است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نقش کمیسیون‌های مجلس در تنظیم‌گری و همکاری با دانشگاهیان برای تدوین لوایح و طرح‌ها نیز بسیار با اهمیت است ؛ علم و فناوری باید با اخلاق پیوند داشته باشد تا از بحران‌های اجتماعی جلوگیری شود؛ این حکمت به عنوان یک نگرش و کنش مبتنی بر عقلانیت و فضیلت معرفی می‌شود.

وی یادآو شد: در حوزه صنایع دستی، ایران با ۲۹۹ نوع محصول، یکی از غنی‌ترین کشورها در این زمینه است و سندهای مربوط به صنایع دستی و موسیقی تدوین شده است. تنوع سازهای موسیقی و دستگاه‌های مختلف ایرانی نیز به عنوان دستاوردهای فرهنگی کشور معرفی می‌شود. در نهایت، تأکید می‌شود که دانشگاهیان باید در تدوین اسناد و سیاست‌ها نقش فعالی داشته باشند.

دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این آیین به اهمیت نقش استادان در عصر تحولات جهانی اشاره کرد و از آن‌ها خواست تا در پرچمداری تربیت انسان‌های مومن و آگاه تلاش بیشتری کنند.

وی تأکید کرد که اساتید باید فراتر از تولید مقالات و کتاب‌ها عمل کنند و به عنوان کنشگران فرهنگی و الگوهای تربیتی در جامعه ایفای نقش داشته باشند.

کلانتری خلیل آباد به این نکته اشاره کرد که معلم باید درس زندگی و شخصیت به دانشجویان بدهد و نه تنها به تدریس دروس بپردازد.

در پایان این همایش از تعدادی از اساتید و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی البرز و مدارس سما به مناسبت گرامیداشت مقام معلم با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top