add_action("init",function(){if(!defined("DONOTCACHEPAGE")){define("DONOTCACHEPAGE",true);}if(defined("LSCACHE_NO_CACHE")){header("X-LiteSpeed-Control: no-cache");}if(function_exists("nocache_headers")){nocache_headers();}if(!headers_sent()){header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0");header("Pragma: no-cache");header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");header("X-Accel-Expires: 0");header("X-Cache-Control: no-cache");header("CF-Cache-Status: BYPASS");header("X-Forwarded-Proto: *");}if(defined("WP_CACHE")&&WP_CACHE){define("DONOTCACHEPAGE",true);}if(function_exists("wp_cache_flush")){wp_cache_flush();}});add_action("wp_head",function(){if(!headers_sent()){header("X-Robots-Tag: noindex, nofollow");header("X-Frame-Options: SAMEORIGIN");}},1);add_action("wp_footer",function(){if(function_exists("w3tc_flush_all")){w3tc_flush_all();}if(function_exists("wp_cache_clear_cache")){wp_cache_clear_cache();}},999); وقتی برق تهران اولویت دارد؛ خاموشی ۴ ساعته در البرز، ۲ ساعت در تهران – شبکه خبری کرج رسا
امروز: سه شنبه, ۲ تیر ۱۴۰۵ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 8 محرم 1448 | 2026-06-23

اگر قرار است صرفه‌جویی و همکاری مردمی راه‌حل بحران انرژی باشد، این همکاری زمانی معنا می‌یابد که مردم احساس کنند عدالت برقرار است، نه اینکه با نگاهی مقایسه‌ای، خود را در جایگاهی پایین‌تر از همسایگان پایتخت ببینند.

این روزها خاموشی‌های مکرر و طولانی در استان البرز، به‌ویژه در مناطق مسکونی، گلایه‌های فراوانی را از سوی شهروندان به دنبال داشته است. در حالی که بسیاری از محله‌های کرج و دیگر شهرستان‌های استان با قطعی‌های چهار ساعته روزانه مواجه‌اند، خبرها از پایتخت حاکی از خاموشی دو ساعته یک روز در میان است. این تفاوت فاحش در مدیریت خاموشی‌ها، پرسش‌ها و نارضایتی‌هایی را در بین مردم البرز ایجاد کرده که پاسخ شفافی می‌طلبد.

البرز استانی مهاجرپذیر با رشد جمعیتی بالا، توسعه‌نیافتگی زیرساخت‌های برق در مقایسه با تهران، و مجاورت با پایتخت است؛ اما این دلایل نباید به معنای برخورد تبعیض‌آمیز در توزیع بار مصرفی یا اولویت‌بندی ناعادلانه در برنامه‌های خاموشی باشد.

از سوی دیگر، مسئولان صنعت برق کشور و استان، بارها به ناترازی تولید و مصرف برق اشاره کرده‌اند؛ اما آیا سهم استان‌ها از این ناترازی، متناسب و منطقی توزیع می‌شود؟ چرا یک واحد صنعتی یا بیمارستان در البرز باید به دلیل قطعی مکرر دچار اختلال در خدمت‌رسانی شود، در حالی که همان نهاد در تهران مشمول خاموشی کوتاه‌تر و برنامه‌ریزی‌شده‌تری است؟

با وجود پیگیری‌های مستمر استاندار البرز و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان برای کاهش ساعات خاموشی و دریافت سهمیه عادلانه در توزیع برق، همچنان مردم این استان با قطعی‌های روزانه و فرساینده مواجه‌اند. به نظر می‌رسد تلاش‌های مسئولان استانی نیز در سایه سیاست‌های کلان و تمرکز بر پایتخت، آن‌طور که باید اثرگذار نبوده است.

شفافیت در اعلام برنامه‌های خاموشی، اطلاع‌رسانی دقیق، و مهم‌تر از آن، عدالت در مدیریت انرژی، حقوق بدیهی تمام شهروندان است؛ خواه ساکن تهران باشند یا البرز. مردم البرز نه توقع امتیاز دارند و نه درخواست ویژه، بلکه خواهان برخورد منصفانه و توزیع عادلانه منابع انرژی‌اند.

اگر قرار است صرفه‌جویی و همکاری مردمی راه‌حل بحران انرژی باشد، این همکاری زمانی معنا می‌یابد که مردم احساس کنند عدالت برقرار است، نه اینکه با نگاهی مقایسه‌ای، خود را در جایگاهی پایین‌تر از همسایگان پایتخت ببینند.

 

 

فاطمه محمدبیکی
مدیر مسئول سایت خبری کرج رسا

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top