امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 9086 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

اغلب افرادی که رژیم غذایی معمول را مصرف می‌کنند، دچار کمبود ویتامین B12 نمی‌شوند.

اگر در این مورد اطمینان ندارید، می‌توانید از دکترتان بخواهید میزان ویتامین ‌B12 خونتان را اندازه بگیرد.

با افزایش سن میزان جذب این ویتامین کاهش می‌یابد. همچنین اگر جراحی‌های کاهش وزن یا جراحی‌های دیگری را که در آنها بخشی از معده‌تان برداشته شده است، انجام داده‌ باشید ممکن است دچار کمبود این ویتامین شوید.

در این بیماری‌ها هم احتمال کمبود ویتامین B12 افزایش می‌یابد:

– گاستریت آتروفیک که در آن پوشش درونی معده تحلیل می‌رود.

– کمخونی بدخیم که در آن جذب ویتامین B12 دچار اشکال می‌شود.

— بیماری‌هایی که بر روده کوچک تاثیر می‌گذارند مانند بیماری کرون و بیماری سلیاک، عفونت‌های باکتریایی یا انگلی روده.

– اختلال‌های دستگاه ایمنی مانند بیماری گریوز یا لوپوس.

– مصرف داروهایی که با جذب ویتامین B12 تداخل می‌کنند، از جمله داروهای مهارکننده پمپ پروتون مانند اومپرازول، داروهای مهارکننده گیرنده H2 مانند سایمتیدین و برخی داروهای ضد دیابت مانند متفورمین.

همچنین اگر رژیم گیاهخواری مطلق داشته باشید، یعنی از هیچ فراورده حیوانی از جمله گوشت، شیر، پنیر و تخم‌مرغ مصرف نکنید یا رژیم گیاهخواری نسبی داشته باشید، اما به مقدار کافی تخم مرغ یا لبنیات نخورید، ممکن است دچار کمبود ویتامین B12 شوید. در هر دو مورد می‌توانید افزودن غذاهای غنی‌شده با ویتامین B12 یا مصرف مکمل‌های آن کمبودتان را رفع کنید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top